vrijdag 8 juli 2016

Huwelijksreis: Singapore dag 3

Hèhè, eindelijk weer op de kamer. Het was alweer een pittige dag vandaag! Vanmorgen was het weer wat minder, met drasjbuien gevolgd door miezer, en dus zijn we eerst langs een van de vele winkelcentra geweest om nieuwe schoenen voor ondergetekende (met alleen pielepoten, teva's en trekking boots kom je niet ver als je toch eens wat deftiger wil gaan eten - gelukkig is het ook hier solden!). Daarna was het op naar VivoCity aan de zuidkust, vanwaar we over een prachtige houten boardwalk naar het eiland Sentosa kuierden. Je zou denken dat Singaporezen allemaal  luie papzakken zijn, want je kon over zowat de hele lengte van de brug gebruikmaken van rollende tapijten, maar niets is minder waar, we hebben intussen al goed door dat de meeste inwoners behoorlijk fit zijn hier! Je komt ze dan ook en masse tegen zodra de zon naar de horizon zakt, nauwelijks bezweet joggend bij nog steeds nagenoeg 30°C. Bij ons ligt iedereen op zijn tuinstoel bij dit weer, maar deze lui gaan gewoon keihard door!



Maar goed, Sentosa dus! Dat is een eiland dat aan de ene kant is volgepropt met attracties (een indoor skydive, winkels en restaurants, een vestiging van Universal Studios, ...), terwijl de andere heerlijk natuurlijk is gehouden - met uiteraard hier en daar een prachtig hotel in de wildernis. We lunchten in de plaatselijke Hard Rock Café, en begaven ons vervolgens naar het S.E.A. Aquarium. Een bak met vis, hoor ik je denken, en je hebt gelijk, maar aan ietwat andere proporties. Er waren talloze gigantische aquaria waar verschillende soorten vis in rondzwommen, tussen scheepswrakken en grillige rotsen, en liefst twee tunnels waar je dwars door een aquarium heen liep, waaronder eentje gevuld met haaien. Maar het indrukwekkendste was wel het ontzaglijke aquarium aan het eind, groter dan een cinemascherm, waar werkelijk duizenden dieren in zwommen, van kleine sprotjes tot enorme mantaroggen. Toppunt was wel toen duikers zich met emmers voer in het water begaven, en die hele wriemelende beestenmassa om hen heen en wild door het hele aquarium begon te wervelen. Knap!



















Na het aquarium kuierden we weer naar buiten, en daar merkten we dat het weer intussen was opgeklaard.  En dat was goed nieuws, want onze volgende stop had wel wat zon nodig. We doorkruisten het eiland dwars over z'n rotsige ruggengraat, bewonderden boven een buitenissig grote versie van de Merlion (de Zeemeerleeuw zeg maar, de leeuw met het achterlijf van een vis die het wapendier is van de stad) en daalden af naar de relaxe, hemelse kant van het eiland: veel groen, een hele rij rustige barretjes en een goudkleurig strand aan een glinsterende zee bezaaid met joekels van schepen: de Straat van Malacca, de op één na drukste zeestraat ter wereld (en de reden waarom hier destijds een stad is gesticht).









We bleven de rest van de namiddag op het strand van Sentosa hangen, en toen de zon naar de horizon begon te zakken, dronken we een glas in een gezellig barretje, waarna we ons gingen omkleden in de merkwaardig propere openbare toiletten. Tijd voor de deftige plunje, want vanavond gaan we uit! We namen de monorail (jawel!) terug naar het vasteland, gevolgd door de metro naar Marina Bay, waar de 1% van Singapore bij machtig uitzicht van het avondmaal geniet. Gek wel hier: doordat we knal op de evenaar zitten, gaat de zon hier in een wip onder. Toen we uit de monorail stapten hing de zon laag, maar was het nog volop dag. Toen we vijf minuten later uit de metro stapten, was de nacht geheel ingevallen, en was er nergens nog een spoor dat het ooit dag was geweest. Op die paar minuten die we ondergronds hadden doorgebracht,  had de stad haar nachtelijke jurkje aangetrokken, en het was een prachtig jurkje. Mi der prachtig was ons bezoek aan Marina Bay. Het was er mooi, dat zeker, maar de prijzen maakten ons groen om de neus. Hongerig maar onbevreesd doken we dus opnieuw de stad in, en uiteindelijk vonden we een prachtige buurt langs de Singapore River waar de restaurantjes en bars elkaar afwisselden als parels aan een snoer. We aten er aan een fractie van de prijs, ietwat te chic gekleed misschien, maar met weer een wijk van deze prachtstad op ons lijstje. Zalig.


4 opmerkingen:

  1. Nice!!! Reportage is beter dan "drie op reis" op TV;-) Ben al benieuwd naar jullie volgende locatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je een foto van de schoenen? :) cv

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb je een foto van de schoenen? :) cv

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn zwart (of een tint paars die daar heel erg op lijkt, het hangt af van het licht), en er staat een grote N op, wat waarsxhijnlijk moet suggereren dat ze van het merk Nike zijn (wat beslist niet het geval is!) :-P

    BeantwoordenVerwijderen